Link til min oldefars død.

I mit forrige indlæg skrev jeg lidt om skilsmisse.

Også i min familie forkom det af og til. Som jeg skrev, var min morfars forældre også blevet skilt. Og det var nok medvirkende til at jeg havde store problemer med at finde min oldefars død. Min oldemor Maren Sofie Jørgensen derimod, vidste jeg en del om. Hun levede helt frem til 1968 inden hun døde i en alder af 93 år på De gamles Hjem i Nysted, hvor hun selv havde fungeret som husbestyrerinde i en årrække. Min oldefar Anders Peder Johansen, havde jeg som sagt store problemer med at finde. For hvor skulle jeg lede, når de levede adskilt. Jeg forventede at han skulle være et sted på Østlolland eller måske på Falster. Men når man ikke har så meget som bare en dato, er det lidt svært at vide hvor man skal kikke. Jeg har nok været i mange kirkebøger, men hvis jeg er stødt på ham, har jeg ikke rigtigt set ham alligevel.

Men så faldt jeg helt tilfældigt over et godt og brugbart link hos Danske Slægtforskere. Et link til et såkaldt Dødsregister. Det er en side der er bygget rigtig smart op. Man indtaster blot fødselsdatoen for den man søger og for at indsnævre det lidt, kan man også vælge om det drejer sig om en mand eller en kvinde. Mere behøves ikke. Og ”vupti” ! Så har man en oversigt over alle med den fødselsdato som er død i Danmark på et tidspunkt mellem 1943 og til og med 1969. Jeg kunne nu godt tænke mig at denne periode blev udvidet en hel del. Men det må vi desværre nok vente en rum tid på. Men jeg vil gerne hermed give dette link videre til andre.

Det viste sig at min oldefar døde på hospitalet Oringe i Vordingborg, ifølge kirkebogen af et ulykkestilfælde som 85-årig. . Han må af en eller anden grund have været indlagt der for han havde sin bopæl på Finlandsvej i Nykøbing Falster. Så nu kunne jeg pludselig finde ham i kirkebogen både for Nykøbing og Vordingborg.

Samme sted fandt jeg også hans to brødre, som jeg ikke kendte så meget til. Til gengæld kendte jeg i forvejen til et par af hans søstre, som dog ikke findes her, idet netop de to var emigreret til USA og endte deres dage i Minnesota, hvor jeg har haft en kort kontakt med en af søsteren Dorthea´s efterkommere. En kvinde der lovede mig at sende de oplysninger hun havde om familien. Det har hun desværre bare aldrig gjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *